Als muzikale afsluiter van de kunstmaand in Bunschoten, vond afgelopen zaterdag 6 oktober het festival Muziek op Diek plaats. Een spectaculaire avond waarin vrijwel geheel muziek Bunschoten vertegenwoordigd was, met koren, muziekscholen en de bands van de SjullekScene.

Op de Loswal in Eemdijk, was er vanaf 19:00 een gevarieerd aanbod van muzikaal talent uit Bunschoten. Met optredens op botters in de eem, en op het podium in de tent. Deze avond waren er optredens van Rejoice, de Gitaarkelder, De hoop, een tubaspeler, Flux Gallery, Ritmo Ahi, The Spokes, Pope and the Cardinals, Gravel en meerdere gastoptredens. Kortom een bomvol knallend programma met eigen nummers en bekende covers.

Op botters kwamen de koren en bandjes naar de Loswal toe gevaren en werden door de vele bezoekers warm onthaald. Het programma in de tent werd verzorgd door de SjullekScene; de organisatie waarin alle bekende bands van Bunschoten vertegenwoordigd zijn. Met een bomvolle tent een geweldige sfeer werd de avond rond half één afgesloten door Gravel.

Het Festival Muziek op Diek heeft met deze eerste, zeer geslaagde, editie laten zien dat er enorm veel lokaal talent is, en dat de diverse lokale organisaties het opzetten van een dergelijk festival goed in de vingers hebben. De vele bezoekers en lovende reacties geven veel inspiratie om dit festival een jaarlijks vervolg te geven.

De organistatie en de deelnemende koren en bands bedanken alle bezoekers hartelijk voor hun komst, en de vrijwilligers voor hun geweldige inzet. Muziek op Diek was dé succesvolle afsluiter van de zomer 2012!

 

Persbericht door Peter Heuveling
Persfoto door Joëlle de Vries
Persbericht is ook verschenen in lokale krant De Bunschoter: