Nieuwbouw van een bedrijfspand heeft natuurlijk veel voordelen. Maar is niet altijd mogelijk, of betekend in veel gevallen ook verhuizen naar een nieuw industrieterrein. Voor de Familie de Luyt hebben we meegedacht met de mogelijkheden; nieuwbouw, renovatie of eventueel een tweede vestiging. Voor hen werdt de huidige bedrijfruimte te klein, maar verhuizen had niet de voorkeur.

Samen met hen hebben we gekeken naar een verhuizing in dezelfde straat, niet direct de eerste mogelijkheid waar je aan denkt, maar wel de oplossing met de meeste voordelen. Een groter pand, geen verbouwoverlast op de hudige locatie, geen vertragingen door bijvoorbeeld stijgende bouwkosten/Nutsvoorzieningen of financiringsproblemen.

Opdrachtgever
De Luyt Keukens & Badkamers

Type
Herbestemming bedrijfspand

Werkzaamheden
Conceptontwerp, haalbaarheidsstudie, vergunningstraject, calculaties

Status
Bouw voorjaar 2023

Een bestaande bedrijfsruimte herontwikkelen tot showroom.

Het nieuwe gebouw dat door De Luyt is aangekocht, is momenteel nog een garagebedrijf en zal in het voorjaar worden omgebouwd tot hun nieuwe showroom. Daarvoor ontwikkelden wij een nieuwe gevel en een nieuwe indeling. Daarmee zal vrijwel het gehele pand een nieuwe look krijgen, zijn direct veel isolerende maatregelen toe te passen en heeft het alle voordelen van een nieuw pand op een bestaande, herkenbare locatie.