Project omschrijving

Van 1 november tot 31 december is er in het Gemeentehuis van Bunschoten mijn expositie Landvast. Een overzicht van gedichten en foto’s uit het boek Zuyderzeese stormen dat 19 november verscheen.

De expositie is een beeldend verslag van de oude Zuiderzee en de karakteristieke dorpjes aan haar oude kustlijn. De oude zee is er niet meer, maar haar bestaan en karakter zijn nog altijd te vinden in deze dorpen, in haar inwoners en haar verhalen. De gedichten en foto’s van Peter Heuveling zijn direct, toegankelijk en sfeervol. Vaak voorzien van een dubbele laag en herkenbare details.

De samenwerking tussen Peter Heuveling en Bert Heinen vormde het project Mannen van Tekst en Tanen. Het groeide uit tot een boek met verhalen, gedichten en foto’s. Een CD met liedjes, geluiden en sfeer. Het vulde zich met nog meer verhalen, songteksten en gastmuzikanten. Het complete project zal op donderdagavond 19 november gepresenteerd worden in het Pand.

De expositie met de toepasselijke naam Landvast is te zien in de hal van het gemeentehuis van Bunschoten en duurt tot het einde van het jaar en geopend tijdens openingstijden van het gemeentehuis.

Hieronder een aantal foto’s uit de expositie. Kijk ook op Mannen van Tekst en Tanen voor meer informatie en details.